Zaaldienst

Zaaldienst

Vandaag is het

WAT TE DOEN BIJ ZAALDIENST?

Wees minimaal 15 minuten voor aanvang van de 1e te spelen wedstrijd aanwezig in de zaal.
In deze 15 minuten dienen de volgende dingen voorbereid worden:
1. Doeltjes op hun plek, 2. Scorebord-bedieningspaneel klaarzetten, 3. strafkrukjes klaarzetten, 4. Wisselbanken van beide teams klaarzetten.
Spelers, coaches en vlaggenisten checken aan de hand van spelerspassen en wedstrijdformulieren
Score bijhouden op scorebord
Doelpuntenmakers noteren op wedstrijdformulier.
Straftijd bijhouden van spelers die een gele kaart hebben ontvangen.
Indien nodig, reserve spelers en coach aanspreken op hun gedrag.
Na de laatste wedstrijd alles opruimen.
Let op: Heeft een team een lijnrechter genoteerd op het wedstrijdformulier, maar er staat tijdens de wedstrijd niemand te vlaggen bij dat team, dan de naam doorstrepen op het wedstrijdformulier a.u.b.

HOE WERKT HET SCOREBORD?

Hiermee stel je de tijd in voor één helft. Voor een helft van 20 minuten tik je in: 2000.
Hiermee geef je aan om welke periode het gaat. Voor de 1e helft klik je op de 1 en voor de 2e helft klik je op de 2.
Hiermee start je de tijd. Wanneer de 1e en 2e helft bijna is afgelopen, zet je de tijd stop op 1:00. Zodat de scheidsrechter kan bepalen hoeveel extra tijd er bij komt.

Wanneer de scheidsrechter tijdens de wedstrijd een time-out aangeeft, dan klik je nogmaals op deze knop, zodat de tijd even stilstaat. Bij hervatting klik je nogmaals op deze knop.
Klik op deze knop, wanneer het thuis-team heeft gescoord. En toets het betreffende cijfer in.
Klik op deze knop, wanneer het uit-team heeft gescoord. En toets het betreffende cijfer in.
Je kunt ook op deze knop drukken bij een doelpunt van het thuis-team of het uit-team, i.p.v het betreffende cijfer in te toetsen.