Zaalvoetbal in Veendam

Zaalvoetbal Veendam

Wedstrijd ruilen/afzeggen?

Wedstrijd ruilen/afzeggen?

ZELF REGELEN

Men, meestal de contactpersoon van uw team, dient bij verhindering ZELF de competitiewedstrijd te ruilen met één of meerdere teams.

Hiervoor kunt u de contactpersonen-lijst gebruiken, welk ieder contactpersoon van een team, als het goed is heeft ontvangen.

Kijk HIER voor ’tips hoe te werk gaan bij het ruilen’.WAT ZIJN DE GEVOLGEN ALS UW TEAM NIET KAN SPELEN?

 • Indien een vastgestelde wedstrijd geen doorgang kan vinden om wat voor reden dan ook, dient men dit tijdig te melden met opgaaf van reden.
Tijdig is eerder dan 36 uur voor aanvang van de wedstrijd. Als de wedstrijd uiteindelijk niet verplaatst kan worden ontvangt men een boete van €25,- en verliest men reglementair met 5-0, en de wedstrijd wordt niet meer ingehaald.

Als men zich voor 16:00 uur op de wedstrijddag afmeldt ontvangt men €50,- boete en verliest men reglementair met 5-0.

Meldt men zich af na 16:00 uur op de wedstrijddag ontvangt men een boete van €100,- en verliest men reglementair met 5-0.
 • TELEFONISCH afmelden bij de competitieleider.
 • Voor bekerwedstrijden is het vaak moeilijker om te ruilen, omdat teams meestal meerdere bekerwedstrijden op één avond spelen. Hier vind wel dezelfde boete (1x, dus niet per wedstrijd) en reglementair verlies plaats (per wedstrijd), wat ook uitschakeling betekent.
LET OP: Wilt u bovenstaande boete en reglementair verlies het liefst voorkomen? Een wedstrijd kan gewoon doorgaan als een team een keeper en minimaal 2 veldspelers ter beschikking heeft.

BELANGRIJK Mocht er voor uw team al een datum bekend zijn waarop niet gespeeld kan worden, en voor die datum is nog geen programma bekend op de site, meld deze dan tijdig s.v.p. bij de competitieleider dan kan daar, indien mogelijk, rekening mee proberen te worden gehouden. Scheelt voor u het hele proces van eventueel ruilen/afzeggen.

Let met name ook op, op wedstrijddagen in schoolvakanties. Het komt vaak voor dat een team er te laat achter komt, dat er (te)veel spelers afwezig zijn in die weken, omdat ze bijvoorbeeld met vakantie zijn. Informeer dus ruim op tijd bij de spelers van uw team.


ALGEMEEN
 • Teams die geen wensenformulier inleveren worden geacht te kunnen spelen op alle avonden waarop er zaalvoetbal wordt gespeeld.
 • Eénmaal vastgestelde wedstrijden zullen niet meer worden verplaatst door de competitieleider. Men dient dus bij verhindering zelf de wedstrijd te ruilen.
 • Als een contactpersoon kan aantonen dat de competitieleider een fout heeft gemaakt, dan zal de competitieleider de fout ook weer herstellen.
 • De competitieleider heeft het recht om in het algemeen belang wedstrijden te verplaatsen.
 • Als wedstrijden niet gespeeld worden als gevolg van calamiteiten, zullen deze opnieuw worden vastgesteld.
 • De vastgestelde aanvangstijden kan men ontlenen aan het wedstrijdprogramma dat up-to-date gehouden wordt op www.venzveendam.nl


TIPS: HOE TE WERK GAAN BIJ HET RUILEN
 • Indien u via e-mail probeert te ruilen, gelieve de competitieleider in de cc te zetten, zodat deze weet wat er ‘speelt’ en eventueel kan ingrijpen indien nodig.
 • Ruilen, wanneer de wedstrijd binnen 36 uur aanvangt, heeft naar alle waarschijnlijkheid geen zin meer.
 • Op de wedstrijddag zelf gaat ruilen niet meer lukken. Probeer dus bijtijds erachter te komen of uw team voldoende spelers tot zijn beschikbaar heeft of niet.
TIP 1
Het makkelijkste en minste werk is te kijken tegen welke andere tegenstander(s) uw tegenstander nog moet spelen. Het handigste is om dit te bekijken in het wedstrijd-programma dat in uw klasse te vinden is op deze site.

LET OP: Een wedstrijd kan gewoon doorgaan als een team een keeper en minimaal 2 veldspelers ter beschikking heeft.
VOORBEELD TIP 1:
Stel uw team kan volgende week niet spelen om welke reden dan ook. En uw tegenstander is als voorbeeld; TEAM OPPONENT. Dan kijkt u in het programma tegen welke tegenstanders TEAM OPPONENT nog moet spelen.

Stel dat dit
TEAM A en TEAM B is enz…, dan kunt u met één of meerdere contact opnemen, of zij in uw plaats willen spelen tegen TEAM OPPONENT. Zodat uw team de volgende keer in de plaats gaat van TEAM A of TEAM B.

Uw tegenstander
TEAM OPPONENT blijft dus staan in het wedstrijdprogramma, alleen hun tegenstander TEAM A of TEAM B wordt omgeruild met uw team.

U bent bij dit voorbeeld in principe maar van 1 team afhankelijk.
TIP 2
Mocht bovenstaande tip 1 niet lukken, of niet van toepassing zijn, dan wordt het gelijk een stuk meer werk en bent u ook van meerdere teams afhankelijk.

U kunt zelf kijken of het mogelijk zou kunnen zijn om uw wedstrijd met uw tegenstander om te ruilen met een andere wedstrijd uit uw klasse. Mocht dit niet kunnen, dan probeert u een wedstrijd uit een andere klasse.

LET OP: Een wedstrijd kan gewoon doorgaan als een team een keeper en minimaal 2 veldspelers ter beschikking heeft.
VOORBEELD TIP 2:
Stel dat TEAM C en TEAM D op een andere wedstrijddag tegen elkaar moeten spelen, en uw team dan wel zou kunnen spelen in de plaats, dan kunt u deze teams vragen of zij in uw plaats kunnen spelen op het programma.

Maar let op, uw tegenstander
TEAM OPPONENT moet natuurlijk ook kunnen/willen ruilen met de andere wedstrijd van TEAM C – TEAM D. Kan uw tegenstander niet, dan houdt dit gelijk al op.

U zou dan nog wel uw tegenstander
TEAM OPPONENT kunnen vragen of zij op een andere speeldag wel zouden kunnen spelen. En dan kijken of hier een wedstrijd uit uw eigen klasse, en anders een andere klasse te vinden is die bereidt zijn om te ruilen.

U bent bij dit voorbeeld helaas van 3 teams afhankelijk,
uw tegenstander en de 2 teams van een andere wedstrijd.
TIP 3
Soms valt er een wedstrijd uit in het programma, omdat het bijvoorbeeld een team niet gelukt is om te ruilen, (welke dan reglementair met 5-0 verliest), of er is om een andere reden een lege plek ontstaan in het programma.
Dan kan misschien uw wedstrijd hier geplaatst worden, indien uw tegenstander ook zou kunnen.

U kunt ook zelf eerst kijken of er ruimte in het programma is ontstaan, er zijn meestal 4 wedstrijden op 1 avond, mochten er maar 3 op een avond ergens ingepland zijn, dan is dit een voorbeeld van een uitgevallen wedstrijd. U kunt uw tegenstander vragen dan te kunnen spelen en de competitieleider vragen of die plek nog vrij is, voor het geval dat een ander team deze plek niet al inmiddels probeert in te vullen, omdat ze met hetzelfde probleem zitten als uw team.

U kunt het beste op lege plekken in het programma zoeken bij het Programma.

Voor bekerwedstrijden gaat deze tip waarschijnlijk niet op, omdat er voor de beker vaak meer dan 4 wedstrijden op 1 avond worden gespeeld.

LET OP: Een wedstrijd kan gewoon doorgaan als een team een keeper en minimaal 2 veldspelers ter beschikking heeft.